Frontpage Forside  l  Sitemap  l  Søgning  l  Kontakt os  l  Jofrasales Login ADKnet  l  Danish English Germany China France 


    Forside » Kalibrering » Korrekt brug af bøsninger

 

              Print       

Korrekt brug af bøsninger

Correct use of inserts

Fra tid til anden får vi oplysninger fra slutbrugere af JOFRA tørblokkalibratorer om, at noget er galt med kalibratoren, da den ikke er i stand til at møde de angivne temperaturspecifikationer.Dette skyldes dog ofte, at kunden anvender en forkert bøsning.Derfor kan man spare meget tid og ærgrelser ved at anvende den rigtige bøsning.

 
Ved brug af bøsninger er følgende vigtigt at HUSKE:
- Fjern bøsningerne fra brønden med bøsningstangen.
- Fjern bøsningerne efter kalibrering, da det kan give problemer at fjerne dem senere, hvis de bliver for længe i brønden.
- Pas på når meget varme eller kolde bøsninger fjernes, og brug om nødvendigt passende beskyttelsesudstyr.
- Man skal sikre sig, at følere og bøsninger er fri for eventuelle støvpartikler, før de placeres i brønden. Bøsninger er udfærdiget, så de passer præcist i brønden, hvorved de maksimerer varmeledningsevnen. Hvis dette ikke bliver overholdt, kan bøsningen blive fastklemt.
- Fjern løbende skidt- eller støvansamlinger fra bøsninger og brønd med en klud eller rensemiddel.
  
Vigtige ting at UNDGÅ ved brug af bøsninger:
- Brug aldrig tvang ved placering af bøsninger eller følere i brønden.
- Anbring aldrig andre fremmedlegemer i brønden.
- Brug aldrig olie eller andre væsker for at optimere varmeledningsevnen med risiko for lækage, hvilket vil ødelægge andre komponenter.
- Brug aldrig bøsninger af metal, der er forskellig fra kernens materiale, med mindre det anbefales af producenten, da dette kan medføre en afvigende ekspansions- eller sammentrækningsgrad.

 

AMETEK Denmark A/S - Gydevang 32-34, 3450 Allerød, Danmark - Tlf: 4816 8000, Fax: 4816 8080 - E-mail: jofra@ametek.com