Frontpage Forside  l  Sitemap  l  Søgning  l  Kontakt os  l  Jofrasales Login ADKnet  l  Danish English Germany China France 


    Forside » Kalibrering » Effektiv køleteknik

 

              Print       

Effektiv køleteknik

ATC-125, der kan fungere som både køler og varmer, benytter FPSC (Free Piston Stirling Cooler) som kølekilde. FPSC er en Stirling varmepumpe, som bruger en lille mængde helium gas som varmeledningselement i stedet for standard kølevæsker. Der er flere fordele ved FPSC til forskel for traditionelle kølesystemer både med hensyn til energiudbytte og miljøhensyn. Disse fordele opnås ved at anvende den nyeste teknologi, samt ved at instrumentet ikke indeholder Freon, CFC og HFC.

 

FPSC har to store bevægelige dele (piston og displacer), som svinger i en lineær bevægelse langs den samme akse inden for en enkelt cylinder, som er anbragt i en rustfrit stål beholder. Stemplet sammenpresser og udvider helium gassen igen og igen for at køle spidsen (det kolde hoved) på den udvidede del af beholderen. FPSC kan anvendes til at nedkøle en genstand til en temperatur mellem -50°C og -100°C ved en omgivende temperatur på 23°C.

 

FPSC har en stor ydeevne. Den kan blive op til 6 gange højere end termoelektriske (Peltier) køleelementer. 


AMETEK Denmark A/S - Gydevang 32-34, 3450 Allerød, Danmark - Tlf: 4816 8000, Fax: 4816 8080 - E-mail: jofra@ametek.com